Shakthar Donetsk wint verrassend bij AS Roma
Jadson en Luiz Adriano vieren de overwinning van Shaktar Donetsk in Rome. Foto: Reuters
Shakthar Donetsk heeft in de 1/8ste finales van de Champions League verrassend gewonnen bij AS Roma. Het werd 2-3 na een waar spektakelstuk. De Oekraïners deden met deze overwinning een uitstekende zaak om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Na een langzame start van beide ploegen werden op korte tijd twee doelpunten gemaakt. Perrotta opende de score voor Roma, maar Donetsk maakte na amper een minuut gelijk via Jadson. De Italianen leken aangeslagen door de gelijkmaker en Shakthar Donetsk speelde met meer vertrouwen. De Oekraïners scoorden kort na de gelijkmaker nog twee keer. Douglas Costa en Luiz Adriano brachten Shakhtar nog voor de rust op 1-3.

In de tweede helft zorgde de Fransman Menez na een mooie actie voor de aansluitingstreffer. Een gelijkspel zat er echter niet meer in voor Roma. De Italianen zullen hun beste voetbal moeten bovenhalen in de terugwedstrijd in Oekraïne om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde. Met een overwinning en drie doelpunten op verplaatsing staat Shakthar Donetsk er namelijk uitstekend voor.