Gepensioneerde Ronaldo in organisatiecomité voor WK 2014
Ronaldo bij Brazilië Foto: AFP
De Braziliaan Ronaldo, die maandag definitief een punt zette achter zijn carrière als profvoetballer, zal deel uitmaken van het organisatiecomité van het WK 2014 in Brazilië. Dat kondigde woensdag de gouverneur van de provincie Sao Paulo aan.

O Fenomeno, die met de Seleçao twee keer wereldkampioen werd (1994 en 2002), zal werken voor het organisatiecomité van Sao Paulo, thuisstad van zijn laatste club Corinthians.

'Het is een eer om de regering van Sao Paulo te helpen de beste wereldbeker aller tijden te organiseren', verklaarde de 34-jarige Ronaldo.

Geraldo Alckmin, de gouverneur van Sao Paulo, beklemtoonde dat Ronaldo een actieve rol zal krijgen. Het is de bedoeling dat hij partners aantrekt en financiële middelen losweekt.

Net als in speelstad Natal, in het noordwesten van het land, is het in Sao Paulo nog niet duidelijk in welk stadion er gespeeld zal worden. De Corinthians zijn momenteel op zoek naar investeerders voor de bouw van een stadion in de Itaquera-wijk, dat mogelijk het toneel wordt voor de openingsmatch van het WK.