Roberto Carlos ploegmaat  Joao Carlos in Rusland
Foto: Photonews
De bijna 38-jarige Braziliaan Roberto Carlos heeft woensdag een contract voor 2,5 seizoenen ondertekend bij het Russische Anschi Machatschkala, de kersverse club van zijn landgenoot Joao Carlos (ex-Racing Genk).

Anschi Machatschkala is het speeltje van de Russische miljardair Suleymane Kerimov. Volgens sommige bronnen zou hij de voormalige Braziliaanse international een jaarsalaris van 6,6 miljoen euro aanbieden. De manager van Roberto Carlos wilde echter ontkennen noch bevestigen.

De pijlsnelle linksback met de dodelijke trap begon zijn carrière in eigen land bij Palmeiras (1992-1995). Na een weinig succesvol jaar bij Inter maakte hij furore tijdens zijn elf seizoenen in de hoofdmacht van het Spaanse Real Madrid (1996-2007). Nadien speelde hij nog drie seizoenen bij het Turkse Fenerbahçe (2007-2010).

In januari 2010 keerde hij naar Brazilië terug om er bij Corinthians te gaan spelen. Hij werd door de supporters van die club echter verantwoordelijk gehouden voor de uitschakeling in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League en besloot dan maar om Sao Paulo met onmiddellijke ingang te verlaten.