Arsenal wint Champions League-topper tegen Barcelona
Robin Van Persie scoorde de gelijkmaker, even later maakte Arshavin het Londense feestje compleet Foto: Reuters
Arsenal heeft in de 1/8ste finales van de Champions League Barcelona met 2-1 geklopt. De Spanjaarden kwamen op voorsprong met Villa, maar in de tweede helft maakte Arsenal in vijf minuten het verschil. De Nederlander Van Persie en de Rus Arshavin zorgden voor de winnende doelpunten.

Arsenal - Barcelona was ongetwijfeld de topaffiche van de 1/8ste finales van de Champions League. De hoge verwachtingen werden ook waargemaakt. Technisch hoogstaand voetbal met kansen aan weerszijden.

De thuisploeg startte het best en kwam in de eerste minuten een paar keer gevaarlijk opzetten. Na een subliem stiftertje van Fabregas kon Van Persie richting doel trappen maar Barça-doelman Victor Valdes blokkeerde het schot. In de 14e minuut was Barcelona een eerste keer gevaarlijk. Lionel Messi kwam na een fraaie actie alleen voor Arsenal-doelman Szczesny te staan, maar hij stifte de bal net naast.

Barcelona domineerde met balbezit, maar Arsenal had een paar snelle acties in petto. Na een enorme run van Fabregas leek Van Persie de bal enkel te moeten binnenkoppen, maar Abidal zat er nog net met zijn hoofd tussen.

Genadeloze Villa

Na 25 minuten sloeg Barcelona genadeloos toe. De Catalanen kwamen opnieuw helemaal alleen voor het doel, deze keer met David Villa op assist van Messi. De Spanjaard miste niet en bracht Barcelona zo op 0-1. Kort daarna was Barça dicht bij de 0-2. Een lage voorzet werd door Pedro bijna achter zijn steunbeen in doel gewerkt. Szczesny lag echter goed in de weg. Even later zag Messi na een warrige fase zijn bal in doel belanden, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van diezelfde Argentijn.

Twee maal Arsenal

Na de rust ging Arsenal ijverig op zoek naar de gelijkmaker, maar de Engelsen geraakten moeilijk voorbij een goed georganiseerd Barcelona. In de 77ste minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker voor Arsenal. Van Persie dook goed de ruimte in en schoot de bal vanuit een erg scherpe hoek voorbij Victor Valdes. Het doelpunt gaf de 'Gunners' vleugels. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam Arsenal op voorsprong dankzij invaller Arshavin die een uitstekend uitgevoerde counter afwerkte.

Barcelona kon nog eenmaal gevaarlijk zijn. Dani Alves stootte echter op een uitstekende Szczesny.