Woensdag om 14 uur is de tweede fase begonnen van de aanmeldingsperiode voor inschrijvingen in het Antwerpse basisonderwijs. In het eerste kwartier werden al 1.374 kinderen door hun ouders aangemeld.

Het aanmeldingsregister kende tijdens de eerste twee uur enkele technische problemen. Desondanks slaagden toch al 3.480 ouders erin hun kinderen, 4.068 in totaal, aan te melden.

Ouders die twijfelen aan hun aanmelding, kunnen op https://meldjeaan.antwerpen.be inloggen om de huidige status van hun dossier te controleren. Tot het einde van de aanmeldingsperiode op 16 maart kunnen ze de gegevens nog aanpassen.

Wie niet over een computer beschikt, kan bovendien terecht in zes aanmeldpunten waar computers aanwezig zijn en ondersteuning geboden wordt. Zo werden woensdag al 144 mensen geholpen in het Atlasgebouw in de Carnotstraat. Ook telefonisch kan men assistentie krijgen bij De Studiewijzer van het LOP, en dat op 03/338.33.66.

Het LOP verwacht dat zowat 7.000 kinderen tijdens de tweede fase zullen worden aangemeld. Tijdens de eerste fase, enkel bedoeld voor kinderen die al een broer of zus hebben op een school, waren dat er al 3.751. Van 2 maart (eerste fase) of 4 april (tweede fase) tot 11 mei kunnen de kinderen dan definitief worden ingeschreven. Wie zijn kind niet aanmeldt, kan pas tot inschrijven overgaan op 25 mei. Als er dan nog plaats is op de school van voorkeur natuurlijk.

https://meldjeaan.antwerpen.be