Ecclestone vreest betogingen in Bahrein: 'GP in gevaar'
Foto: epa
Op zondag 13 maart start het nieuwe Formule 1-seizoen met de Grote Prijs van Bahrein. Maar de onrust in het Arabisch koninkrijk baart de Formule 1-baas Bernie Ecclestone zorgen. 'Het is duidelijk dat er gevaar dreigt'.

Ecclestone is bang dat betogers de openingsrace van het Formule 1-seizoen zullen verstoren. In de oliestaat zijn demonstraties tegen het regime aan de gang. Deze week vielen er zelfs twee doden na rellen met de politie. Een groep demonstranten kondigde aan dat ze de Formule 1-race op het circuit in Sakhir als een doelwit voor de protestacties zien.

'Het gevaar is aanwezig, dat lijkt me duidelijk', waarschuwt Ecclestone. 'Als deze mensen (de anti-regering activisten, red.) heisa willen maken en daar wereldwijd erkenning willen voor krijgen, dan is een GP een geschikt doelwit.

'De beelden van een actie op de startgrid zouden de wereld rondgaan. Of de race in gevaar is? Dat weet ik niet. Ik heb nauwe contacten met de kroonprins en we zullen doen wat nodig is.'

De organisatoren van de Grote Prijs beloofden dat ze alles in het werk stellen om de race op een veilige manier te laten verlopen.