UCI-voorzitter McQuaid houdt vast aan oortjesverbod
Foto: Belga
Pat McQuaid raakte bij zijn bezoek aan de Ronde van Oman ook het gevoelige onderwerp van het oortjesverbod aan. Meer en meer lijken de UCI en de ploegen daarin op een confrontatie af te stevenen. De voorzitter van de Internationale Wielerunie houdt alvast het been stijf.

'Er is in deze zaak genoeg geraadpleegd. De renners verdienen een stem en die is gehoord. We hebben een beslissing genomen en die voeren we uit', vertelde McQuaid voor de start van de tweede etappe.

Volgens de UCI-voorzitter ligt het probleem overigens niet bij de renners maar bij de teambazen.
'Zij zijn tegen het oortjesverbod en zetten de renners op. De managers willen controle krijgen over de wielrennerij. Het frustreert hen dat de UCI niet blindelings hun weg volgt.'

'Maar luister ook eens naar de gewone supporter. Er is een goede reden waarom die tijdens de Ronde van Frankrijk alleen het laatste half uur zijn televisie aanzet.'

'Het aspect van de zogenaamde verminderde veiligheid houdt evenmin steek. Daar geloof ik niet in. Hoe deed men het dan de voorbije 50 jaar? Maar goed, we evalueren de situatie continu en indien nodig voeren we veranderingen door", besloot McQuaid.