Carl Hoefkens krijgt dan toch contractverlenging bij Club Brugge
Foto: Photo News
Aanvoerder Carl Hoefkens blijft minstens nog één seizoen langer bij Club Brugge. Hoefkens (32) had bij Club een lopend contract voor één jaar met optie. Die optie is nu gelicht.

Het sportief management, met Henk Mariman en Sven Vermant, maakt volop werk van de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen.

Een aantal spelers zijn einde contract en zullen de komende weken hun toekomst bij Club Brugge verder bespreken met Mariman en Vermant. Carl Hoefkens was, als aanvoerder, de eerste in de rij.

De rechtsachter kwam in 2009 over van het Engelse West Bromwich Albion en is bijzonder opgetogen dat hij ook volgend seizoen nog zijn plaats heeft bij Club Brugge.

'Carl is altijd een toonbeeld van inzet en enthousiasme geweest op het terrein, gaat altijd voorop in de strijd en is een type van speler dat Club Brugge nodig heeft. Daarom hebben we de optie ook gelicht', gaf Mariman een woordje uitleg.

Commotie na wedstrijd op Racing Genk
Er was de afgelopen weken commotie ontstaan rond de contractverlenging van de Club-kapitein. Hoefkens liet zich tien dagen geleden na de verloren wedstrijd op Genk geïrriteerd ontvallen dat hij waarschijnlijk op het einde van het seizoen zou moeten vertrekken bij blauw-zwart. Dit viel in slechte aarde bij de supporters van Clb Brugge, die Hoefkens op handen dragen. Het bestuur van de West-Vlaamse club reageerde verrast op de uithaal van zijn aanvoerder en riep Hoefkens terecht. De verdediger excuseerde zich voor zijn uitspraken en krijgt nu dus toch een contractverlenging aangeboden.