Het hof van beroep in Antwerpen heeft de 51-jarige Leopold P. uit Bilzen woensdag een effectieve celstraf van vijf jaar gegeven. De man werd veroordeeld voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn partner Ornella T. waarmee hij ongewild haar dood veroorzaakte.

De feiten gebeurden in de nacht van 4 op 5 mei 2007. Een wandelaar vond op een landweg in Merem, bij Bilzen, de zwaargewonde Ornella. Ze zag bont en blauw en was zwaar onderkoeld. In het ziekenhuis bezweek ze aan haar verwondingen.

Achteraf werd duidelijk dat ze samen met Leopold P. in een auto zat toen het koppel ruzie kreeg. Hij duwde haar uit de wagen, waarna hij wegreed. Daarbij werd de vrouw meegesleurd en overreden door het voertuig.

P. reed gewoon naar huis en deed bij de politie aangifte van de verdwijning van zijn partner. De man verklaarde telkens dat hij zwaar onder invloed van alcohol was, maar het hof in Antwerpen beschouwde dat als ongeloofwaardig.

'De familie van het slachtoffer is relatief tevreden. De nabestaanden hoopten op een verwijzing naar assisen, maar zijn nu toch tevreden dat de opzettelijkheid weerhouden is en dat de beklaagde de zwaarste bestraffing kreeg. De familie had altijd de indruk dat het openbaar ministerie de ernst van het dossier niet voldoende wilde aanvaarden', aldus de raadsman van de familie, Luk Delbrouck.

Eind oktober 2010 verklaarde de Tongerse correctionele rechtbank zich nog onbevoegd, omdat het volgens haar om opzettelijke doodslag ging, een misdrijf waarover het hof van assisen zich moet buigen.