Pedofiele atletiektrainer bekent seksueel misbruik voor rechter
Foto: llt
De pedofiele atletiektrainer Dirk G. (31) uit Beerse, die intussen is verhuisd naar Limburg, heeft woensdag voor de correctionele rechtbank in Turnhout het seksueel misbruik van vijf meisjes bekend. Twee van hen heeft hij ook meermaals verkracht. ‘Maar dat gebeurde met hun toestemming’, zei zijn advocaat.

Dirk G. vergreep zich tussen 2006 en 2010 meermaals aan vijf meisjes tussen de 13 en 16 jaar van de Atletiekclub Beerse waar hij aan de slag was als hoofdtrainer. Het masker van de ‘droomcoach’ viel op 2 juni vorig jaar af. De man bekende de feiten en zat vier maanden in voorarrest. Sinds oktober is hij onder strikte voorwaarden vrij. Hij mag geen contact hebben met de slachtoffers.

De advocate van de burgerlijke partij merkte op dat de dader zijn slachtoffers bestookte met sms’jes met schunnige taal. ‘De kinderen werden onder dwang of met een list aangerand of verkracht’, zei meester Bieke Verhaegen. ‘Dirk G. is een nachtmerrie voor elke ouder die kinderen bij een sportclub heeft.’

Het openbaar ministerie vorderde een gepaste straf en vroeg hem een deels effectieve celstraf op te leggen. De beklaagde bekende dat hij over de schreef was gegaan en betoonde zijn spijt. Het vonnis valt op 16 maart.