Drievoudig Tourwinnaar Alberto Contador is woensdag in Portugal van start gegaan in de Ronde van de Algarve. Minder dan 24 uur nadat hij door de Spaanse wielerfederatie werd witgewassen in een dopingzaak, neemt 'El Pistolero' dus opnieuw zijn plaats in het wielerpeloton in en daar is de Spanjaard heel blij om.

'Na wat er de voorbije vijf of zes maanden gebeurd is, is het belangrijkste nu dat ik hier ben. Voor mij is dat al een overwinning op zich', verklaarde Contador kort voor de start in Faro. De Spanjaard was pas dinsdagavond laat in Lissabon aangekomen en kwam pas na 2 uur 's nachts in zijn hotel in Albufeira aan.

'Gisteren (dinsdag) was een heel intense dag, dus ik hoop dat het vandaag wat kalmer is. Ik zit ver van mijn ideale vorm', verklaarde Contador, de winnaar van de twee laatste edities van de 'Volta ao Algarve'. "Nu hoop ik dat de wedstrijd snel begint', besloot de renner van Saxo Bank-Sungard.

De 37e editie van de Ronde van de Algarve is woensdag van start gegaan met een rit over 157,5 km van het Estadio Algarve naar Albufeira en eindigt zondag met een individuele tijdrit in Portimao. Vrijdag wacht een lastige aankomst bergop, perfect op maat van 'El Pistolero'.