Berlusconi is 'helemaal niet bezorgd'
Foto: afp
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is naar eigen zeggen 'helemaal niet bezorgd' over zijn rol in het seksschandaal Rubygate. Bovendien krijgt hij nog steeds steun vanuit politieke hoek, zo zegt hij.

De premier reageerde woensdag in zijn gekende stijl op een vraag van een journaliste over het Rubygateschandaal. 'Kleine deugniet, laat het vallen, ik heb gevraagd of er vragen zijn over het onderwerp van de dag', aldus een lachende Berlusconi tijdens een persconferentie over hulp aan kleine en middelgrote ondernemingen.

Rubygate is het derde seksschandaal waarin de 74-jarige Berlusconi verwikkeld is. In mei 2009 was er Noemi, een minderjarige die zodanig veel contact had met Berlusconi dat zijn vrouw uit de echt wilde scheiden; een maand later was er D'Addario, een prostituee die over een wilde nacht met Il Cavaliere wist te vertellen. En nu is er het schandaal rond de 16-jarige Ruby.

In een reactie op de steeds luider wordende kritiek en zijn afkalvende populariteit, liet Berlusconi verstaan dat zijn regering nog steeds de volle steun geniet van coalitiepartner Lega Nord. De premier zat gisteravond samen met Lega Nord-leider Umberto Bossi. Volgens Berlusconi is Bossi meer dan ooit gedreven om het kabinet-Berlusconi IV tot 2013 in het zadel te houden.