Irak geeft wisselbeker door
Foto: rr
Er is heel wat internationale belangstelling voor het volksfeest vanavond in Gent, ter ere van het wereldrecord regeringsvorming. Voor de gelegenheid zal een Iraakse delegatie een trofee overhandigen.

 

De twee Irakezen zijn naar eigen zeggen afgevaardigd door het parlement in Bagdad om in ons land het wereldrecord te komen ‘doorgeven’. De Irakezen kenden vorig jaar ook een lange regeringsvorming, die maar liefst 248 dagen heeft geduurd. Dit record wordt nu van hen afgesnoept door ons land. Irak wordt vertegenwoordigd door Hamid Ibnoe Karim en Zacky Raged. ‘Ze zijn pas drie dagen geleden van het vliegtuig gestapt’, beweert mede-organisator Edmond Cocquyt.

Pers

Ook de internationale pers zakt donderdagavond af naar het volksfeest in Gent ter ere van het wereldrecord regeringsvormen dat België dan verbreekt.

De organisatoren van het volksfeest kregen de voorbije dagen tientallen aanvragen voor een accreditatie. Vooral Nederlandse en Franse kranten willen het evenement bijwonen, maar ook CNN, BBC, Al-Jazeera en ZDF sturen een ploeg naar Gent.

Programma

Het feestprogramma op het plein Bij Sint-Jacobs in Gent vangt aan om 19 uur. Er zal voor de gelegenheid een podium gebouwd worden, maar over wie daar zal aantreden, willen de organisatoren niets lossen..

‘We willen dat de mensen komen om hun politieke helden te vieren, niet voor de artiesten’, aldus Angelo Meuleman, een van de organisatoren. Naast optredens zullen ook verschillende fanfares voor sfeer op het plein zorgen.

Om middernacht zal afgeteld worden naar het moment waarop België het wereldrecord regeringsvormen op zijn naam schrijft.