Armstrong: 'Geen spijt van comeback'
Lance Armstrong Foto: AP
Lance Armstrong sprak woensdag met een reporter van het Amerikaanse persbureau AP in Texas over zijn afscheid. 'Ik heb geen spijt van mijn comeback. Het was een fantastische rit', aldus de Texaan.

'Ik dacht echt dat ik de Ronde van Frankrijk opnieuw zou kunnen winnen. Maar uiteindelijk was ik niet goed genoeg en werd ik derde. Ik heb ook geen spijt van het afgelopen jaar. De valpartijen, de problemen met de fiets,... Dat waren allemaal zaken die ik niet onder controle kon hebben.'

De Texaan kwam ook nog even terug op het dopingonderzoek dat hem nu al geruime tijd achtervolgt. 'Ik kan niet controleren wat er allemaal gebeurt in dat onderzoek. Daarom heb ik mensen ingehuurd die voor mij de hele zaak volgen. Ik probeer het mezelf allemaal niet aan te trekken. Ik weet wat ik weet. Ik weet wat ik doe en ik weet wat ik deed. Daar zal niks aan veranderen', aldus Armstrong.

De zevenvoudig Tourwinnaar liet duidelijk verstaan dat, in tegenstelling tot 2005, zijn tweede pensioen echt wel definitief is. 'Maar zeg nooit nooit. Grapje!', voegde The Boss er nog lachend aan toe.