Hillary Clinton legt 'bad hair day' uit
Foto: epa
We hebben allemaal al wel eens last van een ‘bad hair day’. Maar daar maken we dan het beste van en gaan gewoon verder met de orde van de dag. Spijtig genoeg betekent ‘de orde van de dag’ voor Hillary Clinton meestal veel officiële bijeenkomsten, op de voet gevolgd door de pers.

Zo ook die bewuste 19e september, toen de VS-minister van Buitenlandse Zaken last had van een weerbarstige haardos, op een officiële VN-bijeenkomst. Met een alledaagse, plastieken haarklem had ze geprobeerd de schade te beperken en dat is niemand ontgaan. Haar kapsel oogde wat slordig en Clinton kreeg wereldwijd negatieve commentaar.


In het recentste nummer van het Amerikaanse lifestylemagazine ‘Harper’s Bazaar’ geeft ze tekst en uitleg bij het ‘haarincident’. ‘Het was een zondag, een rustdag! Ik was de tijd uit het oog verloren. En, om eerlijk te zijn, ik was gaan zwemmen. Plots realiseerde ik me dat ik me moest haasten en dat ik geen tijd meer had om andere dingen te doen. Dus probeerde ik te redden wat er nog te redden viel’, lacht ze. ‘Ik vond eigenlijk niet dat het er zo slecht uit zag, maar.. wat weet ik daar nu van?’