Julien Temple blikt biopic Marvin Gaye in
Foto: © AP
De Britse cultregisseur Julien Temple waagt zich aan een verfilming van het leven van de in Los Angeles overleden soullegende Marvin Gaye. Dat meldt het vakblad Screen Daily.

Temple heeft al een pedigree als biografisch filmer van punklegendes als The Sex Pistols (de fictiefilm ’The great Rock ’n Roll Swindle’ en de documentaire ’The Filth and the Fury’) en Joe Strummer van The Clash (’The Future is Unwritten’).

Volgens het Amerikaanse blad gaat de film ofwel ’Midnight Love’ heten, de titel van Gaye’s laatste album (1982), ofwel ’Sexual Healing’, het beroemde nummer uit dat album. Producent van de biopic wordt zowaar een Belg: Jean-Claude Van Damme.
Voor de verfilming heeft Van Damme de toestemming verkregen van EMI om Gaye’s songs te gebruiken.

De opnames van ’Midnight Love’ beginnen later dit jaar in Oostende. Gaye spendeerde zijn laatste levensjaren in de Koningin der Badsteden nadat hij het in de VS met platenmaatschappij Motown aan de stok had gekregen en omdat hij hoopte in een andere omgeving van zijn drugsverslaving te genezen.

De film van Temple zal tevens aandacht besteden aan Gaye’s vriendschap met de Belgische promotor Freddy Cousaert.

Op 1 april 1984, daags voor zijn 45ste verjaardag, werd Gaye na een hoogoplopende ruzie door zijn vader in diens woning in Los Angeles doodgeschoten.