Het intercultureel festival Mano Mundo heeft dinsdagavond op een persconferentie de headliners van de editie 2011 voorgesteld. Onder meer ska-pioniers The Selecter en de Nederlandse rockformatie The Scene zullen dit jaar van de partij zijn.

Mano Mundo duurt dit jaar drie dagen en heeft met The Selecter, onlangs nog te zien op Sinner’s Day, een band met internationale faam te pakken gekregen. De ska-band wordt vaak in één adem genoemd met generatiegenoten als Madness en The Specials.

Ook bekende artiesten uit de Benelux als Buscemi, The Scene en Brahim komen hun ding doen op het festivalterrein in De Schorre in Boom.

Maar Mano Mundo is ook nu weer in de eerste plaats een mondiaal festival met aandacht voor de Noord-Zuidproblematiek. De echte headliners van het festival zijn dan ook de Macedonische zangeres en activiste Esma Redzepova (zaterdag) en de Malinese gitaarvirtuoos Habib Koité (zondag).

Ook jong talent mocht niet ontbreken op de affiche. Zo krijgt hiphopster en Humo’s Rock Rally finaliste Gloria een kans voor het grote publiek. Tot slot verzorgt Kapitein Winnokio op zondag de show voor de allerkleinsten.

Mano Mundo belooft in het Europees Jaar van de Vrijwilliger ook de 1.200 helpende handen die het festival telt, in de kijker te zetten.

Het festival vindt plaats van vrijdag 6 tot zondag 8 mei en zal opnieuw grotendeels gratis zijn. Enkel voor de toegang tot de Globalista Ballroom op vrijdag zal 5 euro worden gevraagd.