Brugs dienstenchequebedrijf is snelst groeiende Belgische bedrijf
Nico Daenens (m.) van Diensten-Aan-Huis krijgt een award in het Europees Parlement. if Foto: © WWW.DERIBAUCOURT.COM
België telt vijf bedrijven in een Europese ranglijst met snelst groeiende ondernemingen. Daarmee staan we als land op de zevende plaats.

De beste Belg in de rangschikking van het economische adviesbureau Dun & Bradstreet (D&B) is het Brugse dienstenchequebedrijf Diensten-Aan-Huis, op nummer 35. De andere Belgen zijn Unifrost, een producent van diepvriesgroenten uit Koolskamp (plaats 90), het Brusselse communicatiebureau Mostra (123), de sociaalnetwerksite Netlog uit Gent (151) en Renson, een fabrikant van ventilatiesystemen uit Waregem (181).

De snelste groeier van heel Europa is het Britse bouwbedrijf Mears Group. De Nederlandse supermarktketen Jumbo en het Franse Webhelp, een internationaal callcenter, staan respectievelijk op plaatsen twee en drie.

België staat op zeven in de Europese lijst volgens het aantal snelgroeiende bedrijven tellen. Die landenrangschikking wordt aangevoerd door het Verenigd Koninkrijk (58 bedrijven), gevolgd door Duitsland (36) en Nederland (33). Portugal (18) en Italië (16) vervolledigen de top vijf.

De rangschikking houdt rekening met groei in omzet en werknemers, maar ook met inspanningen voor meer duurzaamheid en het stimuleren van werkgelegenheid.