FOTO: Marc Jacobs verrast op New York Fashion Week
Marc Jacobs Foto: photoweb
Trendsetter Marc Jacobs verrast de New Yorkse modewereld met strakke silhouetten en de Belg Olivier Theyskens bewijst dat hij nog steeds populair is.

Doorgaans kan je stellen dat al wat Marc Jacobs doet, het volgende seizoen tot trend wordt uitgeroepen. Dus werd er uitgekeken naar wat de man die ons deze zomer in seventies-outfits zal doen rondlopen, in petto had voor volgende winter. Kort samengevat: polkadots, latex, kant en strakke silhouetten - als het ware een reactie op de losse bohémien-look die hij voor de zomer bracht. De vrouwen dragen strakke outfits, met penseelrokken tot over de knie, maar hebben tegelijk een kinky kantje: latex pakjes die je kan openknopen, anyone?

Een andere show waarnaar werd uitgekeken, vooral dan door de eigenaars van multimerkenboetieks, was die van de Belg Olivier Theyskens voor Theory. Af en toe sloop er in één van zijn mantels een Edwardiaans element dat aan zijn periode bij modehuis Rochas deed denken, maar verder is de collectie zeer draagbaar. Theyskens bracht veel broeken op de catwalk, van suede olifantenpijpen tot denim hotpants en maakt van fluïde, nonchalante silhouetten zijn handelsmerk.

Wie ook zijn collectie presenteerde in New York, zijn de zusjes Mary-Kate en Ashley Olsen, die samen het label 'The Row' hebben. De collectie kenmerkt zich vooral door superluxueuze materialen: lamswol, krokodillenleer, vossenbont, fluweel en kasjmier - dit alles met bijbehorend en dus onbetaalbaar prijskaartje. Tenslotte werd onze aandacht getrokken door de ontwerper Thom Browne, die zijn katholieke opvoeding verwerkt door nonnetjes op de catwalk te brengen, zij het dan met ruiten, extreme proporties en ingewikkelde lagen.