FOTO: Tommy Hilfiger en Victoria Beckham showen in New York
Anna Wintour, hoofdredactrice van Vogue, mag op geen enkele show ontbreken Foto: photweb
De modeweek in New York maakte afgelopen weekend plaats voor collecties van grote namen zoals Diane von Furstenberg en Tommy Hilfiger, maar ook aankomende talenten Thakoon, Jason Wu en Victoria Beckham toonden wat ze kunnen.

Tommy Hilfiger kennen we vooral als ontwerper van eenvoudige, ietwat preppy kleding, maar met zijn wintercollectie gaf hij aan nog tot heel wat anders in staat te zijn. We zagen rock'n roll uit de jaren zeventig, mannenpakken, bontjasjes, poncho's, maxi-jurken en vooral veel kleur. Leuke verrassing!

Eveneens verrassend was Thakoon, een jonge ontwerper die zowel door Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour als first lady Michelle Obama op handen wordt gedragen. Hij bracht een eclectische mix van gedurfde vormen en prints - hij combineert tribal bedrukkingen met Schotse ruiten doorspekt met streetwear-elementen: niet voor saaie zielen. Die andere lieveling van Michelle Obama, Jason Wu, bracht een klassiekere collectie van chique, elegante kleding, met borduurwerk en kant op zwarte en witte jurken.

Dan was er Diane von Furstenberg, waar artistiek directeur Yvan Mispelaere rond het thema 'American Legends' werkte - denk: cowboyhoeden, suede laarzen en veel goud. Toch vinden we ook veel elegante silhouetten met prints van harten tot polkadots, doorknoopjurken en gekleurde bontjes.

Victoria Beckham is vier maanden zwanger en al dan niet toevallig zijn haar jurken ook veel losser en relaxer dan we van haar gewoon zijn. Toch steekt ze ook met deze collectie haar voorliefde voor zandlopersilhouetten niet onder stoelen of banken, al dan niet in combinatie met gedrapeerde kasjmieren sjaals die de outfits minder strak maken. In tegenstelling tot de jurken zijn de jassen wel erg strak en statig.