AA Gent heeft Kortrijk in het Guldensporenstadion met 0-1 geklopt. Het was een aangename wedstrijd, met veel kansen. Maar de afwerking was slordig aan twee kanten. Kortrijk verdiende de winst eigenlijk het meest, maar ex-KVK-speler Mboyo bezorgde Gent dankzij een verschrikkelijke blunder van doelman Damien Lahaye de winst.

Kortrijk was vanaf het eerste fluitsignaal de best voetballende en meest aanvallende ploeg. Met knappe combinaties probeerden de mannen van Hein Vanhaezebrouck door de Gentse defensie te komen. Een rush van Capon werd afgeblokt, en een schot van Messoudi caprioleerde naast. Na een mooie doorsteekbal van De Beule kon Rossini binnentrappen, maar zijn goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Op aangeven van Oussalah mocht De Beule het zelf eens proberen, maar Suler stond goed te verdedigen. Gent kon tot dan alleen dreigen met een vrije trap van Wallace.

De kansen bleven voor de thuisploeg, ze kregen hun twee grootste kansen zelfs cadeau van Gent. Eerst trapte Jorgacevic een terugspeelbal tegen de rug van Rossini, maar de bal viel niet in doel. Even later tikte Thijs de bal te kort terug naar zijn doelman en De Beule zat er tussen. Hij schoof de bal tussen de benen van Jorgacevic, maar de bal rolde nipt voorbij de verste paal.

Op het halfuur had Kortrijk zijn sterk optreden nog niet kunnen verzilveren, en Gent kwam eindelijk in de match. Een bal van Arbeitman moest door Gershon van de lijn gered worden, en een omhaal van Thijs ging maar net naast. Opnieuw Arbeitman nam een bal in een tijd op de slof, maar Demets gooide zich moedig voor de kogel van de Israëliër. Aan het einde van de eerste helft nam Kortrijk weer even de bovenhand, maar het zag alweer een goal afgekeurd worden, van Messoudi. Onterecht deze keer, aangever Rossini stond gelijk met zijn bewaker toen hij werd aangespeeld. 0-0 was de ruststand, ondanks de vele kansen.

 Vlak na de pauze moest Kortrijkdoelman Lahaye zijn ploeg snel twee keer rechthouden op pogingen van Ljubijankic. Tussendoor miste Belhocine misschien wel de grootste kans van de partij. Moederziel alleen aan de tweede paal, op vier meter voor het doel, ramde hij de bal er nog over.

Het spel ging heel snel over en weer, beide ploegen speelden vooruit. Het was duidelijk dat wie de eerste goal scoorde de wedstrijd ook zou winnen. Maar net in de afwerking schoten Kortrijk en Gent tekort. Op een overweldigende counter van Kortrijk (5 tegen 2) verkwanselde Messoudi nog een goede mogelijkheid.

De wedstrijd dreigde dan toch op 0-0 af te stevenen, tot Lahaye gruwelijk in de fout ging. Hij liet een ongevaarlijke voorzet van Mboyo, ex-Kortrijk nota bene, door zijn armen én benen glippen. Zo kwam Gent met een gelukje op 0-1, en die voorsprong gaven ze niet meer af. Door de zege volgt Gent als derde op 11 punten van leider Anderlecht, Kortrijk blijft negende.