Ook zondag heeft het zoeken naar de meisjes niets opgeleverd, aldus een intimus van de familie. Moeder Irina Lucidi heeft intussen met een privévliegtuig Corsica voor een onbekende bestemming verlaten.

Zij deed daarvoor nog eens een oproep tot eventuele getuigen die haar kinderen op het eiland of elders zouden hebben gezien. 'Ik hoop nog altijd dat mijn kinderen nog in leven zijn, want ze zijn levend op Corsica gezien', zei ze, zichtbaar geëmotioneerd en uitgeput, op een persconferentie in Ajaccio.

De politiehelikopter, waarin ze heeft plaatsgenomen, heeft meerdere zones in het zuiden overvlogen, in het bijzonder Porto-Vecchio aan de oostelijke kust en Pianottoli nabij de Golf van Figari. Daarna ging het noordwaarts voor een inspectie van het dorp Macinaggio en het strand van Tamarone. Het zijn plaatsen waar het gezin halt hield tijdens een vakantie in 2008 of die overeenkomen met tips die de speurders hebben gekregen.

'Wij hebben een ronde van het eiland gedaan, we hebben veel plaatsen gezien', zei de moeder die het had over een 'lange en moeilijke dag'.