De court Philippe-Chatrier, waar jaarlijks de finale van het grandslamtoernooi van Roland-Garros wordt gespeeld, krijgt een dak. Dat is één van de belangrijkste elementen van het uitbreidingsproject voor het Parijse toernooi, waarover zondag door de Franse Tennisfederatie (FFT) gestemd werd. Het dak moet wedstrijden tot laat in de avond mogelijk maken.

'Studies hebben aangetoond dat we met een dergelijk type inschuifbaar dak gewapend zijn tegen de regen, maar ook avondsessies kunnen organiseren', lichtte Gilbert Ysern toe, algemeen directeur van het toernooi en de FFT.

Het dak maakt deel uit van de modernisering van court Philippe-Chatrier, dat plaats biedt aan 15.000 toeschouwers. In 2016 zal Roland-Garros zo het derde grandslamtoernooi zijn dat over een overdekte tennisbaan beschikt. De Australian Open telt twee stadions met een dak en op Wimbledon werd het dak boven Centre Court in 2009 ingewijd.

'Het dak zal van de court wel geen zaal maken. We zullen een zeker comfort krijgen, maar in de winter zal het te koud zijn om er wedstrijden te organiseren', aldus Ysern. Hij voegde er nog aan toe dat er geen plannen zijn voor een dak boven de court Suzanne-Lenglen, de tweede grootste tennisbaan van Roland-Garros.