Een gehavend Racing Genk heeft Standard op eigen veld verslagen met 0-2. Zonder zijn topschutters had het genoeg aan een owngoal en een knal van Kennedy. Genk blijft zo in het spoor van leider Anderlecht, Standard valt uit de top zes.

Genk trad aan zonder doelpuntenmakers Vossen en Ogunjimi. Maar wie dacht dat Genk in Luik kwam verdedigen, zat verkeerd. Het eerste gevaar kwam van de Limburgers, maar het harde voorzet-schot van Buffel werd afgeblokt.

Standard probeerde de controle over de match te nemen. Via een bedrijvige Carcela op de rechterflank kwamen de Rouches steeds dichter bij het Genkse doel. De eerste grote kans was voor Witsel, wiens schot nipt voorlangs ging. Ook aan de overkant wist Barda geen raad met een reuzekans. Hij was door Buffel alleen voor Blazic gezet, maar de Israëlische spits schoot recht op de doelman en de rebound kreeg hij niet bij broederspits Kennedy.

Na die Genkse misser was het weer de beurt aan Standard om enkele keren de neus aan het venster te steken. Maar Goreux aarzelde na een uitstekende aanval te lang om af te drukken, en een minuut later was er geen ploegmaat voor de goal om een knappe actie van Pocognoli en Van Damme af te ronden.

Na een halfuur kreeg de vermakelijke wedstrijd wat ze verdiende: een goal. Buffel dribbelde in combinatie met Kennedy naar binnen en zette voor naar Barda, maar het was Witsel die de bal in eigen doel tikte. Niet veel later kreeg De Bruyne na een snelle counter met Barda dé kans om de match vroegtijdig te beslissen, maar hij kon van dichtbij de bal niet laaghouden. 0-1 was de ruststand.

In de tweede helft startte de thuisploeg fel. Standard zette veel druk en ging op zoek naar de gelijkmaker, die niet onverdiend was. Maar grote kansen kwamen er niet, Genk bleef redelijk makkelijk overeind. Meer zelfs, de bezoekers liepen tot 0-2 uit nadat Mangala de bal onbegrijpelijk panklaar legde voor Kennedy, die Blazic fusilleerde en trainer Vercauteren zo bedankte voor het vertrouwen.

De aangename topper verwaterde wat. Standard geloofde er niet echt meer in en Genk beperkte zich tot het controleren van de match. Door de zege kruipt Genk weer tot op drie punten van leider Anderlecht, 57 om 60 punten. Standard liet de kans liggen om vijfde te worden en volgt met 39 punten pas op de zevende plaats.