Gladbach-Belgen verliezen coach
Foto: ap
De Duitse eersteklasser Borussia Mönchengladbach, ploeg van onze landgenoten Igor de Camargo, Filip Daems en Logan Bailly, heeft zondag trainer Michael Frontzeck de laan uitgestuurd. Gladbach staat allerlaatste in de stand.

De rode lantaarn van de Bundesliga kon zaterdag ondanks een goal van de Camargo opnieuw niet winnen en verloor met 3-1 van Sankt Pauli. Mönchengladbach telt slechts 16 punten uit 22 wedstrijden, drie minder dan de voorlaatste, VfB Stuttgart, en al zeven minder dan Werder Bremen, Kaiserslautern en Wolfsburg.

'Na de twee nederlagen tegen onze rechtstreekse concurrenten Stuttgart en St. Pauli moesten we onze situatie evalueren. Het was een heel moeilijke beslissing voor ons', zo wordt sportief directeur Max Eberl zondag op de clubwebsite geciteerd. 'Iedereen wou niet liever dan de ambitieuze doelen samen met Michael Frontzeck te bereiken. Maar na de jongste gebeurtenissen hebben we beslist een trainerswissel door te voeren', sprak op zijn beurt vicevoorzitter Rainer Bonhof.

De 46-jarige Frontzeck, een voormalig Duits international, begon bij Gladbach op 1 juli 2009. Zijn contract liep nog tot juni 2013. Wie Frontzeck zal opvolgen, is nog niet bekend.