Alpen krijgen (eindelijk) verse sneeuw
Foto: photo: EPA / Anthony Anex
Goed nieuws voor skiliefhebbers die naar Frankrijk, Zwitserland of Italië trekken voor een portie plezier op de latten. Er is dinsdag en woensdag verse en vooral veel sneeuw op komst in de Alpen.

De meeste sneeuwval, zo'n 50 tot 100 centimeter, wordt voorspeld voor de westelijke en zuidelijke kant van de Alpen, maar ook aan de noord- en oostkant zal er een vers wit tapijt liggen. Dat heeft weerman Eddy De Mey gemeld.

Momenteel is de kwaliteit van de sneeuw in de Alpen erbarmelijk. Dat het sinds midden januari al niet meer sneeuwde, zorgt voor sneeuwtekort en gevaarlijke ijsplekken op de pistes. Reisbijstandsorganisaties VAB en Mutas raadden mensen zelfs af om te gaan skiën.
Maar daar komt vanaf dinsdag en woensdag verandering.

'Overal in de Alpen zal het sneeuwen, maar vooral aan de zuid- en westzijde. Bovendien kondigt zich daarna een hogedrukzone aan, dus het komende weekend zal het prachtig skiweer zijn', aldus De Mey.

Het is vooral uitkijken naar de krokusvakantie, die over drie weken begint. Dan beleven de skioorden drukke dagen, maar nauwkeurige verwachtingen zijn er voor die periode nog niet.