In New York heeft een man op 28 uur tijd tijdens een bloedige tocht zeker vier mensen doodgestoken. Hij reed een vijfde persoon dood en verwondde verschillende anderen. Dat meldt de politie.

Volgens Amerikaanse media begon alles toen de 23-jarige graffiti-artiest Maksim Gelman in de wijk Brooklyn zijn moeder vroeg of hij met haar Lexus mocht rijden en zij weigerde. Daarop stak de man zijn 54-jarige stiefvader neer in hun appartement, toen die probeerde tussen te komen in de ruzie.

Ruim 5 uur later ging Gelman enkele blokken verderop het huis van zijn ex-vriendin binnen. Hij doodde eerst haar 56-jarige moeder en daarna het twintigjarige meisje. Hij vluchtte met de Lexus en botste tegen een Pontiac.

De boze bestuurder kreeg drie messteken in de borst, maar overleefde de aanval. Gelman jatte de Pontiac en reed een 62-jarige voetganger aan die aan zijn verwondingen bezweek.

Uren later plantte hij zijn mes in nog twee mannen, maar die overleefden de steekpartij. Hij ging met een Nissan aan de haal.

Vervolgens dook de dolleman op in een metrostation waar hij door iemand werd herkend en waar hij een passagier neerstak. Uiteindelijk kon een politieman de man overmeesteren en zijn mes afnemen. Op Times Square werd Gelman afgevoerd.

De New Yorkse politiechef Raymond Kelly zei geen idee te hebben over de beweegreden van de man. Hij is een werkloze drugsverslaafde die tien keer eerder werd gearresteerd, meestal in verband met drugs of graffiti.