Honderd mensen ziek na bezoek aan Playboy Mansion
Foto: © Paul Harris
Honderd mensen zijn in Los Angeles opgenomen met een aandoening aan de luchtwegen die opvallend veel gelijkenissen vertoont met de bekende veteranenziekte. De bevoegde gezondheidsinstanties wijzen intussen naar de befaamde Playboy Mansion als de plaats waar de bacterie zou zijn verspreid.

Zevenhonderd ondernemers woonden eerder deze maand een conferentie bij in Los Angeles, over het groeiende belang van het internet en het potentieel ervan op zakelijk vlak. Op 3 februari werd de bijeenkomst feestelijk afgesloten met een feestje in de riante villa van Hugh Heffner in Beverly Hills.

Amper 48 uur later kregen honderd gasten opeens te kampen met een hevige irritatie van de luchtwegen. 'Ik was meteen geveld en het duurde meer dan een week om te herstellen', getuigt een van hen.

Omdat de gasten gedurende die dagen nog andere evenementen bijwoonden, worden ook die locaties onderzocht als mogelijk broeihaarden. Toch zou vermoedelijk de rookmachine van de dj van de Playboy Mansion de boosdoener zijn.

Voorlopig zijn nog geen officiële conclusies getrokken. Het federale Center for Disease Control onderzoekt de zaak.