Platina voor Nederlandse versie Loft
Vijf vrienden rond één lijk: van links naar rechts: Gijs Naber, Fedja van Huet, Barry Atsma, Chico Kenzari en Jeroen van Koningsbrugge. rr
De Nederlandse remake van Loft, de Vlaamse film van Bart De Pauw en Erik Van Looy, heeft tot dusver 400.000 mensen naar de bioscoop gelokt. Dat maakte het Nederlands Film Festival vrijdag bekend.

 De film van regisseur Antoinette Beumer ging op 16 december in première en heeft nu dus de platina status bereikt. Voor Beumer is het de tweede platina onderscheiding dit jaar. Ook haar film De gelukkige huisvrouw lokte dit jaar al 400.000 kijkers.

De thriller verhaalt over vijf getrouwde mannen die een loft delen om hun minnaressen te ontmoeten. Op een dag wordt in het appartement het lichaam van een onbekende dode jonge vrouw aangetroffen.

De hoofdrollen in de Nederlandse versie worden vertolkt door onder anderen Barry Atsma, Anna Drijver, Jeroen van Koningsbrugge en Kim van Kooten.

In Vlaanderen was 'Loft' - van regisseur Erik Van Looy en een scenario van Bart De Pauw - de meest succesvolle Vlaamse film ooit. Hij lokte 1,2 miljoen bezoekers naar de bioscoop.