CGKR diep verontwaardigd over reactie Sharia4Belgium
Foto: rr
Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) toont zich woensdag "diep verontwaardigd" over de reactie van Sharia4Belgium op het overlijden van ex-Vlaams Belanglid Marie-Rose Morel. Het zal de feiten toevoegen aan het lopende gerechtelijk dossier tegen Sharia4Belgium.


De extremistische moslimorganisatie Sharia4Belgium gaat in een nieuw filmpje in op de dood van Marie-Rose Morel.  Het filmpje werd vannacht gepost op Youtube onder de titel 'Marie-Rose Morel voor de eeuwigheid naar de hel...'. Het filmpje werd niet gepost op het Youtube-kanaal van de organisatie.

In het filmpje richt Abu Imran, het boegbeeld van Sharia4Belgium, zich tot de hele Belgische gemeenschap en meer specifiek op de vijanden van Allah.

Volgens Imran is er een belangrijke les te leren uit de dood van 'de afgod' Marie Rose Morel. "Deze vrouw zat in een partij die wetten wilde maken naast Allah. Deze vrouw had er een levensdoel van gemaakt moslimvrouwen te achtervolgen. Jullie afgod is nu gestorven, gaan jullie nog de ogen niet openen? Denken jullie echt een oorlog tegen Allah te kunnen winnen?"

Imram stelt dat Morel 'samen met Hitler en Stalin' onderweg is naar 'de vuilnisbelt van de geschiedenis' en roept Filip Dewinter en Geert Wilders op om lessen te trekken uit de dood van Morel.

Meyrem Almaci (Groen!) noemde in het VRT-journaal de uitspraken van die organisatie wansmakelijk. Ook andere moslimvertegenwoordigers roepen op de uitspraken te negeren. 

'Diep verontwaardigd'

Het CGKR nam 'met ontsteltenis' kennis van de boodschap van Sharia4Belgium, 'die kan wijzen op aanzetting tot haat. 'Het centrum schrijft zo snel mogelijk de bevoegde gerechtelijke instanties aan om deze feiten toe te voegen bij andere gegevens die reeds aanleiding gaven tot de opening van een dossier', luidt het in een persbericht.

Eerder ook al uitspraken over Morel

Sharia4Belgium is een kleine organisatie van extremistische moslims in ons land. Ze kwamen in de aandacht toen ze begin 2010 een lezing van de schrijver Benno Barnard aan de Antwerpse universiteit verstoorden.

Een van de doelstellingen van de organisatie is de invoering van de sharia of het islamitisch recht in ons land.  

Begin dit jaar postte de organisatie op haar Facebook-pagina al de boodschap dat Morel omwille van haar campagne tegen de islam en de moslims 'gestraft zal worden door Allah' en 'zal branden in het Hellevuur'.

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig