Malinwa sluipt richting top zesVan 6 november 2010 tegen Charleroi was het geleden dat KV Mechelen Achter de Kazerne nog eens kon scoren. Het kopbaldoelpunt van Gorius was meteen goed voor de driepunter, want de stalen defensie van Malinwa hield voor de tiende keer dit seizoen de nul.

Het enige wapenfeit uit het openingskwartier was een robbertje vechten tussen Van Hoevelen en ex-KVM'er Rossini. Pots loste het akkefietje goed op door beide heren geel te geven.

Halfweg de tweede helft claimde rood-wit een strafschop nadat Pandza een bal met de hand had beroerd na een schot van Carevic. Pots gaf geen krimp, al had de bal hier op de stip moeten liggen. Uit de daaropvolgende tegenaanval was Destorme te onrustig. Hij keilde de bal hoog over. De Beule kwam net voor de koffie nog dicht bij de 0-1, maar zijn schot werd voor de lijn gekeerd. Na een bloedloze eerste helft bleef het dus 0-0.

Rood voor Rosini

Brys wou meer schwung in zijn elftal en verving een bleke Abdul-Yakuni Iddi door Wilmet. De ex-Truienaar bedankte met een wervelende actie waarmee hij hij Gorius de openingstreffer aanreikte.

Even later was het alle hens aan dek voor de thuisploeg toen Carevic een vrije trap kreeg op een niet onaardige positie. De bal week echter af op de Mechelse muur en verdween in hoekschop. Tijdens het slotkwartier teerde geel-rood te veel op zijn kleine voorsprong en liet het de Kortrijkzanen komen. Toen Rossini zich volgens Pots iets te breed zette en vervolgens mocht gaan douchen, was het vet van de soep bij de bezoekers.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad van donderdag 3 januari.