Lokeren won verdiend met 2-1 van concurrent Cercle. Taravel en De Ceulaer scoorden in het begin van elke speelhelft. Boi kon in de eerste helft tegenscoren voor de bezoekers.

Beide ploegen begonnen met open vizier aan de belangrijke wedstrijd met het oog op play-off 1. Lokeren toonde zich het eerst gevaarlijk via een schot van De Ceulaer uit de tweede lijn. Doelman Verbist maakte ook een poging van Mokulu onschadelijk in de aanvangsminuten. Na acht minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Leko dropte een vrije trap over de bezoekende verdediging. De inlopende Taravel devieerde het leder met het hoofd tegen de touwen. De centrale verdediger was door iedereen vergeten bij Cercle en kreeg vrije baan.

Lang duurde het niet of de bordjes stonden opnieuw in evenwicht. De eerste voldragen aanvalsactie van de West-Vlamingen was meteen raak. Owusu schudde zijn bewaker Maric heel gemakkelijk af en bracht de bal laag voor aan de tweede paal. Daar had El Mouataz Boi uit het oog verloren. Die kon zijn vierde competitietreffer tegen de touwen schieten.

Iets over het kwartier loste Verbist een schot van Mokulu. De Pauw was er als de kippen bij om de rebound te benutten. De Lokerse middenvelder kreeg de bal echter niet over de doellijn gewerkt.  Wat later scoorde een sterke Taravel bijna een tweede keer.  Van Eenoo testte nog eens de alertheid van Copa met een schot uit de tweede lijn.

Er was amper afgetrapt na de pauze of Lokeren scoorde de 2-1 via De Ceulaer. De Limburger kreeg de bal pardoes in de voeten na slecht wegwerken van de bezoekende defensie.  De Ceulaer was daarna nog kort bij een tweede goal. Zijn schot ging maar nipt naast. Lokeren combineerde aardig.

Tot echte doelkansen kwam groen-zwart niet meer. Copa kon zich beperken tot wat plukwerk. Ook Reynaldo mocht nog zijn opwachting maken om de bakens te helpen verzetten. Die vond al onmiddellijk Copa op zijn weg met een superreflex.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad van donderdag 3 januari.