strohalmCharleroi won met 2-0 verdiend de degradatietopper tegen Germinal Beerschot. De Zebra's speelden zonder wintertransfers hun beste wedstrijd van het seizoen. De Ratten blijven steken op één uitoverwinning dit seizoen, tegen Eupen.

De wedstrijd startte onder luide aanmoedigingen van het Charleroi-publiek voor hun ex-coach Jacky Mathijssen. Nochtans was Charleroi in de eerste helft de betere ploeg en kwam het al snel op voorsprong. Een laterale bal van Kaya werd door Losada subtiel in de rug van Clement getikt. De Argentijn kwam zo alleen voor Kaminski en scoorde met een harde knal zijn zesde van het seizoen.

Aan de overkant reageerde Germinal Beerschot met een schot van Wanyama dat niet zonder moeite werd gekeerd door Baguette. Even later schoot Custovic verrassend net over het doel van de jonge Charleroi-goalie. Ook Cruz dreigde nog met een afstandsschot, maar dichter bij een doelpunt kwam Germinal Beerschot niet. Kaminski moest een kopbal van Aarab uit zijn doelkader ranselen. Net voor rust moest de Beerschot-goalie opnieuw aan het werk. Hij duwde maar net een harde knal van Gueye in hoekschop.

Efficiënt Charleroi
Invaller MacDonald dreigde meteen met een kopballetje in de armen van Baguette.De leukste actie van de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Na een combinatie Cordaro-Losada-Gregoire-Cordara duwde Kaminski de doelpoging in corner.

Germinal Beerschot probeerde de flanken meer te benutten en kwam zo tot enkele gevaarlijke voorzetten. Charleroi bleek efficiënter. Een voorzet van Cordaro nam Gueye goed aan en de Senegalees schoot de 2-0 door de benen van Kaminski. Meteen was de wedstrijd gespeeld.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad van donderdag 3 februari.