Zulte Waregem heeft gedaan wat het moest doen in de Oostkantons. Een mooie pegel van Hyland, dito reddingen van Bossut op een licht toegekende strafschop en een overhoekse bonus van Chevalier kruidden een zoutloze partij.

Na vier minuten was het al bijna van dattem voor Essevee. Hyland stuurde Matton mooi in het straatje, Werner pakte nog uit met een beenveeg en de rebound-omhaal van Chevalier belandde ruim naast de kooi. Eupen antwoordde met een slappe knal van Milisevic en een doorsteekbal van Obradovic, maar Saglik kon het leer niet goed meenemen op avontuur richting Bossut.

Het doelpunt viel halverwege de eerste helft aan de overkant. Hyland plantte zonder pardon zijn linker tegen een afvallende bal en de 0-1 stierf in de benedenhoek.  Essevee schakelde meteen een versnelling hoger. Habibou bracht voor maar Nfor gleed het leer naast.

Op het halfuur kreeg Eupen een penalty na een licht contact tussen Bossut en Vandenbergh. De goalie van Essevee pakte de elfmeter en had nog twee onwaarschijnlijke lendenslagen in petto in de hernemingen van Vandenbergh en Obradovic. Een knappe vrije trap van de gastheren was het laatste wapenfeit van een vrij slordige eerste helft, maar Bossut plaatste er nog gevat een hand tegen.

Chevalier slalomt en scoort
Na de rust slalomde Chevalier tot bij Werner, maar die lag goed in de weg. Milicevic zat er maar een duimdikte naast met een vrije schop die niemand kon beroeren. Zulte Waregem stelde tien minuten voor tijd de zege veilig: Chevalier mikte vanuit een scherpe hoek mooi binnen. Eupen kon de heupen niet meer strekken en blijft (doel)puntenloos achter.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad van donderdag 3 februari.