Racing Genk heeft woensdag in de Limburgse derby geen afstand kunnen nemen van een verfrissend voetballend STVV. De ploeg van Frank Vercauteren blijft daardoor op drie punten van Anderlecht hangen.

De Bruyne verlegde na negen minuten het spel van links naar rechts, waar Barda – wellicht in buitenspelpositie – zo vrij als een vogel kon binnenleggen. STVV probeerde terug te slaan maar lukte er niet in echte kansen af te dwingen. Tot in de toegevoegde tijd van de eerste helft. Wagemakers verstuurde een lange bal. Sidibe kopte door en Schouterden verraste Courtois én Joneleit, die misschien zelfs als laatste de bal raakte.

Op dat moment had de partij al lang gespeeld moeten zijn. Racing Genk voetbalde met de handrem op, maar telkens de thuisploeg doordrukte viel er een uitstekende doelkans. De eerste was voor Vossen na een actie van Pudil. De topschutter van deze competitie  plaatste dit keer de bal tegen de paal.

Buitenspelgoal Vossen
Een kwartiertje later scoorde hij uit de nabeurt nadat Van der Jeugt een doelpoging afweerde, maar Vossen stond overduidelijk buitenspel toen het schot van De Bruyne vertrok. Doelman Van der Jeugt hield Ogunjimi ook nog twee keer van een treffer, zodat Schouterden voor een onverwachte ruststand kon zorgen.

Van der Jeugt onderscheidde zich bij het begin van de tweede speelronde opnieuw bij een gekrulde vrije trap van De Bruyne. Veel beterschap was er echter niet te merken bij de thuisploeg. Courtois moest zelfs een cruciale redding verrichten. Schouterden speelde Sidibe vrij, maar kon de bal niet voor de jonge Genkse goalie tikken.

Met Thomas Buffel ging Racing Genk in het laatste kwart van de partij op zoek naar de winst, maar de Cristal Arena bibberde toen Courtois wankelde op een poging van Schouterden. Aan de overkant gaf zijn collega Van der Jeugt twee keer geen krimp bij vrijschoppen van Töszer. Het thuispubliek haalde opgelucht adem toen Schouterden aan de overkant uitbrak en de bal voorbij het doel plaatste.

Courtois redde in de slotfase nog een punt toen hij een poging van Odoi uit de kruishoek ranselde. In de allerlaatste minuut sprong een schot van de ingevallen Dugarry via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad van donderdag 3 februari.