Jurgen Van den Broeck wil er alles aan doen om in 2011 bij de eerste vijf te eindigen in de Ronde van Frankrijk. Dat liet de wielrenner woensdag weten tijdens de ploegvoorstelling van Omega-Pharma Lotto in Sint-Laureins.


Aan de beknoptheid van zijn antwoorden heeft zijn mental coach nog niet veel kunnen doen, maar Jurgen Van den Broeck is er in ieder geval niet minder ambitieus op geworden. De leider van Omega Pharma-Lotto voor de rittenkoersen vertelde woensdag tijdens de ploegvoorstelling wat hij verwacht van de komende Tour de France, zijn hoofddoel voor het seizoen 2011.

'Niet makkelijk om podium te halen in Tour'
'Mijn ambitie blijft in de top 10 eindigen, maar ik wil ook proberen om beter te doen dan mijn vijfde plaats van vorig jaar', verklaarde hij woensdag.
'Het zal niet makkelijk zijn om bij de eerste drie te eindigen en daar verandert de afwezigheid van Alberto Contador niets aan. Andy en Franck Schleck zijn de topfavorieten voor de podiumplaatsen, net als Vinokourov en Sanchez. Om in hun buurt te eindigen zal ik mijn kwaliteiten in de de bergen nog moeten verbeteren. Wat de tijdritten betreft, heb ik tests in de windtunnel achter de rug en die lijken hun vruchten af te werpen. Het gevoel zit goed, maar ik moet de positie nog wat gewoon worden.'