De Amerikaanse blues-rockband The White Stripes stopt ermee. 'We maken geen nieuwe platen meer en we gaan ook niet meer live optreden', lieten Jack en Meg White op de site Whitestripes.net weten. Platenlabel Third Man zal wel nog onuitgegeven opnames op de markt brengen.

In 2007 moest de band nog een wereldtour afzeggen omdat Meg angstaanvallen had, maar daar zou de split nu niets mee te maken hebben. 'We hebben geen ruzie en het is ook niet om gezondheidsproblemen. Maar we willen behouden wat mooi en speciaal aan de band is', luidt de officiële verklaring van de Whites, die vaak worden versleten als broer en zus, maar eigenlijk waren de twee vroeger getrouwd.

'The White Stripes zijn niet langer van ons, maar van jullie allemaal', spraken Jack en Meg hun fans nog toe op hun website. 'Jullie mogen ermee doen wat jullie willen.'

De band bracht in 1999 een eerste album uit, maar braken pas echt door in 2001 met hun derde plaat White Blood Cells. Het laatste volledige album van de band dateert al van 2007: Icky Thump. Vorig jaar was er nog de uitgave van de liveplaat Under Great White Northern Lights.

The White Stripes zijn bij ons vooral bekend door hun monsterhit 'Seven Nation Army'.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in