Pandiani: 'Bij Cristiano Ronaldo zit 'een vijs los'
Christiano Ronaldo en Pandiani Foto: AP
Walter Pandiani, de spits van de Spaanse voetbaleersteklasser Osasuna, had zondag tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid een woordenwisseling met Cristiano Ronaldo. De Uruguayaan gaf woensdag tekst en uitleg bij het incident en verklaarde dat er volgens hem bij de Portugese ster 'een vijs los zit'.

'Op voetbalvlak is hij een fenomeen, maar mentaal scheelt er iets. Volgens mij zit er een vijs los bij hem', verklaarde Pandiani. De Uruguayaan, bijgenaamd El Rifle (het geweer), liet die uitspraken optekenen tijdens een persconferentie in Pamplona.

Pandiani en Ronaldo hadden zondag een stevige woordenwisseling tijdens de rust van Osasuna-Real (1-0). Ronaldo, een van de best betaalde spelers ter wereld, zou aan Pandiani gevraagd hebben hoeveel hij verdiende. Pandiani zou Ronaldo daarop gevraagd hebben hoeveel prijzen hij al in Spanje had gewonnen.

Ronaldo, die sinds 2009 bij Real speelt, kon namelijk nog geen prijzen pakken met zijn ploeg. Walter Pandiani, die in Spanje ook al uitkwam voor Deportiva La Coruna, Espanyol en Mallorca, won driemaal de Copa del Rey en twee Supercups.

'Zou beter een voorbeeld nemen aan Messi'
'Hij moet meer bescheiden zijn', ging Pandiani voort. Hij raadde Ronaldo aan om een voorbeeld te nemen aan Barcelona-ster Lionel Messi. 'Dat is de beste speler ter wereld, misschien kan hij er nog iets van leren.'  De 34-jarige international van Uruguay zei ook nog dat Cristiano Ronaldo elk weekend voor problemen zorgt door zijn gebaren en 'hautaine houding'. 'De bond zou er meer aandacht aan moeten besteden', besloot Pandiani.