De Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) heeft woensdag de snelste tijd neergezet tijdens testritten in Valencia. Hij was sneller dan de Duitse wereldkampioen Sebastian Vettel (Red Bull) en de Brit Paul Di Resta (Force India). Er kwamen vijftien piloten in actie op het Spaanse circuit, onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio was daar niet bij. Zijn Duitse ploegmaat Timo Glock was goed voor de achtste tijd (1:15.408).

Tweevoudig wereldkampioen Alonso reed 108 rondjes, zijn snelste tijd was 1:13.307. Daarmee was hij net sneller dan Vettel (1:13.614), die het 43 rondjes volhield. Een dag eerder waren de rollen nog omgekeerd en reed Vettel de snelste tijd, voor Alonso.

Tijdens de testritten van dinsdag was Jérôme D'Ambrosio nog goed voor de zevende chrono. Ook donderdag worden nog testritten uitgevoerd in Valencia. Virgin doet dat met de VR01 van 2010. Pas volgende week maandag stelt de renstal de nieuwe bolide, de MVR-02, voor in de BBC-studio's in Londen.

Virgin heeft in Spanje nog twee testsessies op het programma staan: van 10 tot 13 februari in Jerez de la Frontera en van 18 tot 21 februari in Barcelona. Van 3 tot 6 maart legt het team de laatste hand aan de wagen in Bahrein. Daar wordt een week later, op zondag 13 maart, de eerste Grand Prix gereden.