Gilbert: 'De Ronde of La Doyenne winnen blijft droom'
Foto: PN
Voor Philippe Gilbert wordt het in 2011 bijzonder moeilijk om zijn prestaties van in 2010 te evenaren. Hij won niet alleen de Amstel Gold Race en de Ronde van Lombardije, maar boekte ook twee ritzeges in de Ronde van Spanje en verschillende ereplaatsen in andere wedstrijden. Bovendien werd hij voor het tweede jaar op rij verkozen tot Sportman van het Jaar.

'Dit seizoen wil ik opnieuw grote wedstrijden winnen, maar als het kan andere', verklaarde 'Phil' woensdag op de ploegvoorstelling van Omega Pharma-Lotto. 'Klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik doen me dromen. Veel ploeggenoten zijn nieuw, maar alle neuzen wijzen in dezelfde richting. Tijdens de stage op Mallorca werd een hechte groep gekneed en dan hebben we mekaar ook beter leren kennen. Ik hoop alvast dat we dit seizoen niet tot april moeten wachten op onze eerste zege', stelde Gilbert.

Hoofdsponsors Omega-Pharma en Lotto kondigden woensdag officieel aan dat ze de Belgische formatie tot 2015 blijven steunen, maar Gilbert wenst zich nog niet ui te spreken over zijn toekomst. 'Na dit seizoen heb ik een optie voor een bijkomend jaar, maar niets is beslist', stelde hij.