Vorig jaar kwam de Tsjech Zdenek Stybar, na het behalen van zijn wereldtitel, niet in het stuk voor in de Parkcross in Maldegem. Woensdag streed hij wel mee voor de ereplaatsen en werd hij vijfde.

'Het liep beter dan verwacht', stelde de Tsjech. 'Ik heb echt genoten van deze cross. Het publiek schreeuwde me toe. Ik ben tevreden met mijn vijfde plaats, zeker omdat ik niet ver achter winnaar Sven Nys finishte. Dit geeft me alvast een positief gevoel naar komend weekend toe. In volle finale raakte ik echter te ver achterop. Voor de cross verwachtte ik om 2 minuten na de winnaar over de meet te bollen na al die vieringen naar aanleiding van het behalen van mijn wereldtitel. Ik kon gisteren gelukkig wat trainen waardoor ik nu frisser aan de start kwam dan vorig jaar', lachte Stybar.

Vanthourenhout: 'Gesprekken met Landbouwkrediet'
Sven Vanthourenhout mag zich de morele winnaar van de Parkcross noemen. Hij strandde op de tweede plaats, maar reed uitstekend. 'Ik ben nog steeds in volle onderhandeling voor komend seizoen en daarom moet ik elke kans grijpen om me in de kijker te fietsen. Ik mag niet ontkennen dat er al gesprekken waren met Landbouwkrediet maar concreet is er nog niets. Ik kleurde de eigenlijke wedstrijd en zeker de finale, maar moest uiteindelijk onderdoen voor Sven Nys.'