België ontvangt zondag trofee van 2001
Laurence Courtois, Els Callens, coach Ivo Van Aken, Justine Henin en Kim Clijsters met hun trofee in 2001 Foto: Belga
Het Belgisch kwartet dat in 2001 de eindzege pakte in de Fed Cup tennis zal zondag in de rand van het duel tussen België en de Verenigde Staten in het Antwerpse Sportpaleis een replica van de Fed Cup trofee overhandigd krijgen. Dat maakte organisator Golazo woensdag bekend.

Het team dat in 2001 de Fed Cup won (Kim Clijsters, Justine Henin, Els Callens en Laurence Courtois en coach Ivo Van Aken) zal zondag voor aanvang van de enkelduels om 13u15 op het terrein een replica van hun trofee overhandigd krijgen door Francesco Ricci Bitti, de voorzitter van de International Tennis Federation (ITF).


België haalde het in 2001 in de finale van de Wereldgroep in het Spaanse Madrid met 2-1 van Rusland. Justine Henin klopte toen Nadia Petrova (6-0, 6-3), Kim Clijsters versloeg Elena Dementieva (6-0 en 6-4) en Els Callens en Laurence Courtois gingen met 5-7 en 6-7 (2/7) onderuit tegen Elena Likhovtseva en Petrova.


Zaterdag en zondag nemen België en de Verenigde Staten het in het Sportpaleis tegen mekaar op in de eerste ronde van de Wereldgroep. Vrijdag wordt geloot voor de volgorde van de wedstrijden.