Yanina Wickmayer: 'Ik hou van de Fed Cup'
Foto: Belga
Yanina Wickmayer (WTA 26) wordt dit weekend naast Kim Clijsters (WTA 2) zo goed als zeker de tweede Belgische speelster in de enkelduels van de Fed Cup-ontmoeting in de eerste ronde van de Wereldgroep tegen de Verenigde Staten.

De 21-jarige Wickmayer speelde dit seizoen al de finale van het toernooi van het Nieuw-Zeelandse Auckland, maar ging er daarna meteen uit in de eerste ronde in Sydney en de tweede ronde op de Australian Open. Bovendien kampte ze met een zware verkoudheid.

'Na de Australian Open heb ik nog een tijdje last gehad van mijn gezondheid. Ik sukkelde met het begin van een longontsteking en moet nu nog drie dagen antibiotica innemen. Toch ben ik ervan overtuigd dat alles in orde komt', stelde ze woensdag op een persconferentie in het Sportpaleis.

'Ik heb al een paar keer kunnen trainen in het Sportpaleis en het is ongeveer dezelfde baan als tijdens de Diamond Games. Ik hou van de Fed Cup en kijk er naar uit om de kleuren van mijn land te mogen verdedigen', stelde ze.


De Fed Cup-ontmoeting tegen de VS gaat zaterdag om 13u30 van start. Zaterdag staan de eerste twee enkelduels op het programma. Zondag staan vanaf 13u30 drie partijen op het menu, twee enkelspelen en het afsluitende dubbelspel. De loting is voor vrijdag.