Het veredelde B-team van Verenigde Staten
Bethanie Mattek-Sands en Vania King zien het helemaal zitten Foto: Photonews
De Verenigde Staten beginnen zaterdag als underdog aan het Fed Cup-duel in de eerste ronde van de Wereldgroep tennis. Dat beseft ook de Amerikaanse kapitein Mary Joe Fernandez.

'We zijn de underdog, maar dat kan het beste in ons team naar boven halen', begon Fernandez, in 1990 zelf nog nummer vier van het vrouwentennis. 'Uiteraard wordt het bijzonder lastig om tegen Kim Clijsters te spelen. Ze is in topvorm en barst van het vertrouwen na haar zege op de Australian Open. Het wordt echt een uitdaging voor ons.'

 

Zelfs zonder de zusjes Williams presteren de Amerikaanse meisjes steeds uitstekend in de Fed Cup. De voorbije twee edities schopten ze het telkens tot in de finale, waar ze tweemaal op een te sterk Italië botsten.
'Tennis is meestal een individuele sport. Nu kunnen we mekaar steunen en samen trainen', aldus Fernandez, die vermoedelijk kiest voor Bethanie Mattek-Sands (WTA 48) en Melanie Oudin (WTA 61) in het enkelspel en Vania King en Liezel Huber in het dubbel.


'Voor mij zou het een eer zijn om tegen Kim te mogen spelen, zij is een van mijn idolen', stelde de 19-jarige Oudin.
'Ik heb vorig jaar in Montréal nog tegen haar gespeeld', herinnerde Mattek-Sands zich. 'Toen won ik de eerste set, maar daarna ging ik onderuit (4-6, 6-4, 6-3, nvdr)', stelde Mattek-Sands, die begin januari samen met haar landgenoot John Isner België nog klopte in de finale van de Hopman Cup, het toernooi voor gemengde landenteams.