980 euro per maand om pizza te proeven?
Foto: Oivo
"Eén van de marktleiders in verse pizza's in België werft aan (m/v): 980 euro per maand om gratis pizza's te proeven". Te mooi om waar te zijn, helaas.

De jobaanbieding van het bedrijf L'artisane verscheen recent in enkele kranten en op nieuwssites. Wie goed keek, kon boven de advertentie het woordje 'wedstrijd' zien staan. Maar afgezien daarvan leek het om een echte vacature te gaan. Kandidaten werden verwezen naar de website van L'artisane, waar ze hun cv konden opsturen.

In werkelijkheid gaat het natuurlijk niet om een echte jobaanbieding, maar om een wedstrijd in het kader van een marketingactie. Deelnemers moeten via Facebook zoveel mogelijk stemmen verzamelen. De deelnemers met de meeste stemmen krijgen twee pizza-avonden voor acht personen, 12 pizza's inbegrepen. Daar worden dan weer foto's van genomen, waarbij de persoon met de beste foto eenmalig 980 euro kan winnen.

Dat is nog heel wat anders dan een jaar lang pizza schrokken voor 980 euro per maand. De verbruikersorganisatie Oivo vindt dat daarom dat de marketingactie niet door de beugel kan.  De fictieve werkaanbieding is in strijd met de sociale wetgeving (cao nr. 38) en is bovendien een misleidende commerciële praktijk, klinkt het.