'Lieten en De Preter niet op de hoogte van plannen Woestijnvis'
Foto: tt
VRT-baas Sandra De Preter en Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) waren niet op de hoogte van de plannen van productiehuis Woestijnvis om een bod uit de brengen op de zenders VT4 en Vijftv. Dat heeft minister Lieten dinsdagavond gezegd in de commissie Media.

De VRT en Woestijnvis sloten eind vorig jaar een contract voor de periode 2011-2012. Dat contract wordt onverkort uitgevoerd, zo bevestigde Lieten. Maar de gesprekken over een "preferentieel partnerschap" voor de periode 2012-2015 worden door de VRT stopgezet vanwege het bod van Woestijnvis op VT4 en Vijftv.

Dat de VRT intussen wel al start met de invulling van het zendschema voor het seizoen 2012-2013 is volgens Lieten ook niet meer dan normaal. "Het is een daad van goed bestuur dat de VRT zich niet afwachtend opstelt, maar voorbereidingen treft voor het seizoen 2012-2013", aldus Lieten.

Verschillende parlementsleden vroegen de minister ook naar hoe het zit met de rechten van de VRT op de Woestijnvisprogramma’s (zoals ’Man bijt hond’ en ’De slimste mens’). Maar Lieten gaf daarop het intussen ’klassieke’ antwoord dat die rechtenkwestie behoort tot de vertrouwelijkheid van het contract tussen VRT en Woestijnvis.

Lieten kreeg ook de vraag of wielerklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen in de toekomst nog op de openbare omroep te zien zullen zijn. De rechten van die wedstrijd zijn namelijk in handen van Flanders Classics, een dochter van De Vijver (het moederbedrijf van Woestijnvis).

"Momenteel is er geen overeenkomst tussen Flanders Classics en de VRT betreffende de uitzending van de Vlaamse wielerklassiekers. De onderhandelingen tussen de VRT en Flanders Classics zijn ver gevorderd, maar nog niet afgerond", aldus Lieten.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in