Het imago van de politie werd de afgelopen maanden danig besmeurd door schandalen allerhande. De politievakbond VSOA is dat meer dan beu en opent een 'kliklijn' waarop zij die het wel goed menen wantoestanden kunnen melden.

 'Niet de gewone agent graait, wel sommige leidinggevenden', klagen de vakbonden in Het Laatste Nieuws. Daardoor geraakt het imago van de politie besmeurd en de bonden zijn dat stilletjesaan beu.

'Wat het allemaal nog erger maakt is dat de Deontologische Commissie van de politie er niets aan doet', zegt Vincent Houssin van VSOA. Daarom opent de vakbond een eigen meldpunt. Serieuze klachten zullen doorgespeeld worden naar het parket. 

'Klokkenluiders' moeten geen schrik hebben om aan de schandpaal genageld te worden, zegt VSOA, 'we garanderen anonimiteit.'

De vakbond hoopt ook dat hun meldpunt geen lang leven beschoren is. 'In Nederland bestaat er de 'Commissie Integriteit Overheid' en die is in het leven geroepen door de overheid zelf. We hopen dat de regering daar hier snel een voorbeeld aan neemt.'