'SabMiller goede prooi voor AB Inbev'
Foto: © Bert Van Den Broucke
Brouwer AB Inbev zou een goede zaak doen met een overname van SabMiller, de concurrent die ondermeer Grolsch op de markt brengt. Dat zeggen analisten van Credit Suisse, die in de Brits-Zuid-Afrikaanse groep 'het meest geschikte overnamedoel' voor AB Inbev zien.

Concrete  plannen voor een overname zijn er voor zover bekend niet. Maar Credit Suisse komt in een analyse tot de conclusie dat AB Inbev op die manier wel meer toegang zou krijgen tot groeimarkten als Afrika en Latijns-Amerika. Zo kan de groep zich indekken tegen de voorspelde krimp op de Amerikaanse markt.

Credit Suisse rekent op een overnameprijs van 71 miljard dollar. Kostenbesparingen bij beide bedrijven zouden 2,1 miljard dollar in het laatje kunnen brengen.

Credit Suisse looft AB Inbev voor het sterke management, en de structurele rendabiliteit. SabMiller heeft als voordeel dat het een stevige natuurlijke groei optekent. Een overname zou dus in het belang van de aandeelhouders van beide bedrijven kunnen zijn, luidt het in de analyse.