De beurzen leken woensdag niet goed te weten welke richting uit te gaan. Het resultaat was dan ook dat de Europese indexen weinig of niet bewogen. In Brussel tikte de Bel20 af op 2.688,78, een winst met 0,19 procent.

Het leek erop dat de beleggers meer oog hadden voor de obligatiemarkt, waar forse winsten opgetekend werden. Er wordt op gespeculeerd dat de Europese top van eind maart met een gepast antwoord zal komen op de schuldencrisis, en dat is gunstig voor de koersen van staatsobligaties.

Indien de staatsobligaties het goed doen, profiteren de banken daarvan. Zij hebben immers heel wat overheidspapier in portefeuille. Ook de Belgische financials konden een graantje meepikken. Vooral KBC, dat 3,46 procent hoger sloot op 30,65 euro. Dexia kwam niet verder dan een winst van 0,38 procent op 3,16 euro.

Colruyt, dat dinsdag al een goede dag kende, moest een deel van die winst alweer prijsgeven. Het aandeel zakte 0,13 procent tot 37,92 euro. Ook Delhaize deelde in de klappen: het aandeel ging 0,73 procent lager tot 57,38 euro.

AB InBev steeg met 1,10 procent tot 40,81 euro. De analisten van Crédit Suisse voorspellen dat de verdere consolidatie op de biermarkt de brouwer in staat zal stellen concurrent SABMiller in te lijven. Maar eerst moet de overname van Anheuser-Busch nog verteerd worden.

Op de brede markt zette Econocom zijn opmars onverstoorbaar verder. Dit keer dikte de koers 1,28 procent aan tot 12,65 euro.