In ‘De laatste show’ gooien ze wel vaker een huisdier binnen, maar een kalf blijft een attractie. Zeker als je de mascotte bent van het programma ‘Basta’.

 

Gisteravond waren de vier musketiers van Basta te gast in De laatste show. Nu de belspelletjes zijn opgedoekt, hebben de makers de handen vrij om andere dingen te doen. Zo willen ze zaterdag een barbecue geven voor honderd kijkers.

Als het van de bende van Basta afhangt, wordt er morgen een kalf geslacht om die honderd borden te vullen. Kalfje Willy kan alleen gered worden als ‘het maatschappelijk draagvlak groot genoeg is om Willy in leven te houden’. Het volk mag met andere woorden beslissen over de nabije toekomst van het schattige kalfje.

In De laatste show kreeg het publiek het dilemma gelijk in de maag gesplitst: Free Willy of Fret Willy. Na een stemming bleek dat een kleine meerderheid kalfje Willy liever niet op de barbecue zag belanden. Het leven van het kalf is daarmee nog niet gered; de stemming in De laatste show was maar een voorproefje. De échte stemming over het lot van Willy moet nog plaatsvinden. Melkveehouders betwijfelen trouwens of Willy al geschikt is voor consumptie: daar is het nog te jong voor.

Willy heeft intussen ook zijn eigen pagina op Facebook , en die telt al meer dan 1.400 fans. Ook daar roepen heel wat mensen op om het dier niet te slachten.